Food in Process: honeynut cake
EN
Since autumn is all over the
place, I wanted to bake a cake that resembles autumn. This means lots of nuts!
And honey to replace some of the badbad sugar and to cooperate with the nutflavour.
So. I followed this recipe
from a cookbook and the cake here is flat. And as you can see mine is the
complete opposite. It’s a mountain! A big question mark popped out wondering what I did wrong. But
nevertheless, I kind of like how it turned out, giving a nice funky look and
make the nuts shine even more and the texture was moist and firm. P.S this taste
even better with a cup of tea/coffee!
|
NL
De herfst. De herfst heeft zowel zijn leuke
(bladeren!) en mindere leuke kanten (kou..). Dit heeft ook invloed op mijn
baksels want dan denk ik aan 'comfort
food', chai tea latte, die verse wafel/oliebol van de markt…… ik heb
besloten om een cake te maken met heel veel noten erin!
Dus. Ik volgde dit recept van een kookboek en de
cake uit dit kookboek is plat, terwijl de mijne een berg probeert te
imiteren. Vreemd. Maarrrr dat mocht de honger niet killen, want hij rook héérlijk
en de noten vielen hierdoor beter op en hij was smeuïg and stevig! P.S. hij
smaakt nog beter met een kop thee/koffie!
|
Da Recipe: 50 gram butter, 2 tbsp. sugar, 3 tbsp. honey + extra for coating, few drops of lemon juice, 1 egg whisked, 80 gram selfraising flour, handful of your desired nuts!
Da steps:
1. Pre-heat oven 180°C . Grease and line a caketin (I've used size 10, so very small..) Sieve the flours together.
2. In the sauce pan goes the butter, sugar, honey and lemon juice. Let it melt on low heat and make sure not to let it boil.
3. Take it the pan from the heat and whisk the egg through the mixture.
4. Shift the flour and mix it with a spatula.
5. Pour it in your cake tin and sprinkle the nuts on top.
6. Bake the cake 40 minutes. It should look firm and goldenbrown. Let it cool in the cake tin for 15 minutes. Unmold and let it cool completely on a tray.
7. Coat the cake with some honey on top and you are ready to serve!
Good luck!
Looks delicious ^^ Ik wil ook altijd andere dingen eten in de herfst, deze week alweer wortelstamppot gemaakt! Ik zag trouwens laatst een recept voor een pumpkin pie smoothie, misschien ook iets voor jou? Je vindt het op de facebook van Blogilates ;) xx
ReplyDeleteYummy!!!
ReplyDeletelooks tasty delicious
ReplyDeletethat looks so amazing! delish! xx
ReplyDeleteAlice Barton ♥ TheMowWay
what can be more cute! This cake is so lovely and looks super yummy!!! Well done! You are really such a talanted and creative girl! Thank You for sharing such a nice post!
ReplyDeleteWish you a blessed day ahead!
www.svetusvet.com
ahh looks so tasty. i want it, but i dont want to make it. lolll. u need to open up a little bakery! <3
ReplyDeletexoxo Sarah (xlicious girl)
Japanese Gyaru Makeup Blog
Enter My Glamorous Makeup Set Giveaway (Ends 10/29, worldwide ok)
This looks so good! And so cute!!! I bet it would go great with a nice cup of tea :)
ReplyDeleteOoh this looks so delicious! I like that it's a little mountain. :)
ReplyDeleteLooks so delicious!! <3 yummy
ReplyDeletehttp://bitacoradelua.blogspot.com/
Well now we're hungry!
ReplyDeleteBest,
the ALLAROUNDEVE team
This looks delicious!!! :)
ReplyDeleteZiet er echt zo lekker uit! Wel gek dat die plat hoorde te zijn, maar het bij jou zo bol ging staan haha. Al vind ik hem er wel mooi uitzien op deze manier.
ReplyDeleteThis looks gorgeous!
ReplyDeletehttp://abigailalicex.blogspot.com
It's perfect and delicious! Definitely it resembles autumn :)
ReplyDeleteWhat a cute and gorgeous little cake! Looks positively delicious
ReplyDeleteOhhhh mmmm dit ziet er echt onwijs lekker uit! <3 Ik wil een hapje hihi
ReplyDeleteIt looks tasty.
ReplyDeleteThis is sweets like the autumn very much!
akiko
Mmm, it looks jummy! Ik ben dol op dit soort taartjes, en het is best creatief dat het een bergje is :-D
ReplyDeleteomg. this looks delicious
ReplyDeletewww.thefashionfraction.com
www.thefashionfraction.com
that looks so delicious!
ReplyDeleteKH Blog ♡ Instagram
I acutually love the "mountain"-effect! This looks drool-a-licious <3 I'm making an orange/pumpkinspice/nuts-cake this weekend.. Sooo looking forward to it! Definitely going to get some extra nuts to make this one too.
ReplyDeleteThat looks really GOOD! :) <3
ReplyDeletei like the mountain peak look!
ReplyDeleteYumm! Dat ziet er heerlijk uit!
ReplyDeleteDat ziet er echt heerlijk uit. Ik vind het juist wel leuk dat het van boven opgezwollen is.
ReplyDeleteThis looks absolutely scrumptious! Can't wait to try making this :)
ReplyDeletexo TJ
http://www.hislittlelady.com
asdfghjkl. Dat ziet er dus echt zó lekker uit zeg! :D Ik houd er van om je baksels te zien ^^ -of hoe je dat noemt, baksels klinkt zo negatief..-
ReplyDeleteYammie ziet er heerlijk uit!!
ReplyDeletexx Mounia
www.nonchalantrebel.blogspot.com
Should try this! Looks good! :D
ReplyDeleteMy god! Sooooooo delicious!
ReplyDeleteI hope that you visit my blog too and maybe follow: http://spiked-soul.blogspot.com/ :)
Have a nice day!
Elwira
This looks SO yummy! I'm drooling!
ReplyDeleteXo, Hannah
sweetsweetnoir.net
Love how glossy the top is - gorgeous!
ReplyDeleteHaha, that's so funny that this cake does not ended as a flat cake! Maybe because of the baking powder? I dunno, but it also looks really delish :)
ReplyDeleteIk heb hem geprobeerd te maken, maar het was niet echt cake, hij was ook niet qua smaak als cake! D:
ReplyDeleteHad er meer suiker in gemoeten?