Project: Veggie curry tofu wrap
EN
With summer coming up even
though today is not so summer or spring feel (hail all day long), I still
want to make my body tanktop ready and one crucial way is of course eating
healthier. Why not start with my ‘veggie curry tofu mushroom wraps’!
This rolled up tortilla
goodies is spicy and mostly vegetarian friendly and an easy and quick cooking
when you still want a nutritious meal when you are in a rush!
The temperatures dropped a
lot after the hail and heavy rain so eating something hot and spicy like this
is no punishment. But eating spicy hot food is never a punishment for me
anyways.
The annual Eurovision Song Festival
semi-final starts today as well!
Are you guys going to watch
Eurovision Song Contest today? And if so which country are you cheering on?
|
NL
Met de zomer op komst en ook
al voelde dat vandaag niet zo met hagel, regen en onweer heel de dag door,
wil ik nog steeds graag mijn lichaam zomer klaar maken en een belangrijke
manier is natuurlijk gezonder eten. Waarom begin je niet met een 'vegetarische
curry tofu champignons wraps'!
Dit opgerolde tortilla
lekkers is kruidig en vooral vegetarisch vriendelijk en daarnaast een
makkelijke en snelle maaltijd om klaar te maken wanneer je bijvoorbeeld geen
tijd hebt maar toch een voedzame maaltijd wilt binnenwerken.
De temperaturen daalden flink
na de hagel en zware regen, en daarom is het eten van hot and spicy eten geen
straf. Maar dat is sowieso nooit een straf voor mij geweest ongeacht welk
weer.
En vandaag begint de halve
finale Eurovisie Songfestival!
Zijn jullie van plan om te
kijken en Trijntje te steunen?
|
1 red chili pepper (diced)
1 large onion (diced)
3 garlic cloves (diced)
1 handful chopped mushrooms (10 pieces +/-)
250 gr tofu (chopped in cubes)
2 chopped spring onions
1 tbsp. coriander
pepper & salt
SAUCE:
1 tbsp. curry
1 tsp. cayenne pepper
1 tsp. brown sugar
½ tsp. turmeric
½ tsp. paprika powder
¼ cup water
"The Steps:
- Make the sauce: combine everything in a bowl and add 1/3 of the dished garlic. Set aside
- Heat up a large wok pan with oil and add the peppers, onion, mushrooms and garlic and fruit for a couple of minute.
- Add the tofu and stir fry for a couple of minute.
- Add the sauce and finally the chopped spring onion. Stir a few times and you're done!
- Heat up the tortilla's according to package.
- Scoop 2x generous tablespoon of the filling and place it in the center forming a line. Fold both sides to the center to wrap it.
Enjoy!
hmmm ziet er echt super lekker uit! :D Ik ga dit zeker eens proberen te maken ~
ReplyDeleteYumm, looks SO good! xx
ReplyDeleteThis is looking so delicious ! Love the photos too !
ReplyDeleteSara,
http://thecrimeofashion.blogspot.fr
Looks yummy and healthy! I like!
ReplyDeletewww.bstylevoyage.blogspot.com
This looks so filling and yummy! If I were to do this, I'd fry the firm tofu first to give it a crust! Otherwise I really love the ingredients you used, especially the mushrooms, chilli and spring onions!
ReplyDeleteLooks delicious! I think I'd eat the tofu stir fry by itself :)
ReplyDeleteOH MY GOODNESS! I can't get over how delicious this looks. Good for wrap or without, and I'm already thinking about eating it with rice or naan. :)
ReplyDeletedelicious!
ReplyDelete